010 Rotterdam

 
 
 

Voor het laatste nieuws uit de blunderput van Rotterdam, maar vooral ook "de groeten uit Rotterdam"
 

 

Home / Back

 

Home / Back


Soap 'Blunderput' gaat maar door
Door DÉNIS VAN VLIET EN NICO DE VRIES

ROTTERDAM - De soap rond de Museumparkgarage in Rotterdam, die met 103 miljoen ruim twee keer zo duur wordt als gepland, gaat maar door.
Lees het hele artikel: http://www.ad.nl/rotterdam/stad/1769242/Soap_Blunderput_gaat_maar_door.html

De Blunderput, onderdeel van Visie Rotterdam Hoboken 2030


Woede om feest Blunderput

19-07-2007 - AD Rotterdams Dagblad, D. van Vliet N. de Vries

Tot woede en verbijstering van politiek Rotterdam houdt Gemeentewerken een feestje voor mensen die zijn betrokken bij de bouw van de Museumparkgarage. Aanleiding is dat de gemeenteraad heeft ingestemd met het afbouwen van de Blunderput, die met 103 miljoen euro ruim twee keer zo duur wordt als gepland. Politici van links tot rechts buitelen over elkaar heen in hun verontwaardiging over het feest. ,,Door alle blunders van die lui gaat de garage tientallen miljoenen meer kosten, briest Leefbaar Rotterdam-raadslid Henk Sonneveld. ,,En wat doen ze? Ze gaan lekker zitten zuipen en vreten op kosten van de belastingbetaler. Blunderput-expert Duco Hoogland van de PvdA zegt: ,,Te gek voor woorden!"

Voor het feest zijn door Hans Nijssen, een hoge baas bij Gemeentewerken, zon 200 gasten uitgenodigd. Speciaal voor de gelegenheid zal de gemeentelijke kwekerij in Noord worden omgetoverd tot een feestbos, waar de gast zich te goed kan doen aan allerlei drankjes en barbecuehapjes. Veel genodigden hebben een hoge functie bij bouwbedrijf Strukton of de twee betrokken gemeentelijke diensten. Politici zijn niet welkom. Enige onzekerheid is nog de datum. Aanvankelijk zou het feest gisteren worden gehouden, maar dat kwam niet alle gasten even goed uit. ,,Zodra we weten wanneer de bijeenkomst wel gaat plaatsvinden, dan horen jullie meer daarover, aldus Nijssen in een e-mail waarover deze krant beschikt.
Bron: http://www.ad.nl/rotterdam/article1519820.ece

Feestje rond Blunderput?
19-07-2007

De Blunderput, de parkeergarage bij Museumpark, gaat 53 miljoen euro meer kosten dan gedacht, niet bepaald een reden voor een feestje zou je denken. Gemeentewerken Rotterdam denkt daar anders over. Daarom stelde SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen daar vandaag de volgende schriftelijke vragen over aan het College van B&W.

Wij zagen een uitnodiging van Gemeentewerken voor een “informele bijeenkomst”, die zij gisteren heeft gehouden of wilde houden. De tekst van de uitnodiging luidt:

De raad heeft op 12 juli een positief besluitgenomen over het project Museumparkgarage. Hiermee is een nieuw startsein gegeven. Reden voor een informele bijeenkomst op aanstaande woensdag 18 juli met projectbetrokkenen. Je bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Programma:

15.45 Inloop met een drankje
16.00 Welkomstwoord directie Gemeentewerken
16.15 Een andere kant van Gemeentewerken
17.00 Start borrel en BBQ

Locatie: de kwekerij van Gemeentewerken


De SP-fractie heeft de volgende vragen:

Is dit een grap of heeft Gemeentewerken serieus plannen voor een ‘drankje, een borrel en een barbecue’ rond de doorstart van de Museumparkgarage?

Als dit serieus is, gaat het college van B&W nog ingrijpen en aan de ‘projectbetrokkenen’ vertellen dat ze niet moeten feesten, maar nu juist alles uit de kast moeten halen om kosten te besparen en dat ze de afbouw vanaf nu perfect volgens plan moeten voltooien?

Kunt U ons trouwens meedelen wat het jaarlijkse budget bij Gemeentewerken is voor dit soort ‘informele bijeenkomsten’?

Theo Cornelissen,

fractievoorzitter SP Rotterdam
 

Opstelten verzoekt zwijgen over Blunderput
Di 8 Mei 2007 - AD/RD - Denis van Vliet

Burgemeester Opstelten van Rotterdam heeft alle gemeenteraadsleden gevraagd te zwijgen over het bouwputschandaal.

De volksvertegenwoordigers wordt met klem verzocht niet via de media te communiceren met de Rotterdamse belastingbetalers die uiteindelijk opdraaien voor het debacle. De burgervader heeft vorige week een brief verstuurd aan alle 45 raadsleden waarin hij hen vraagt ‘af te zien van het geven van commentaar in de media over de kwestie Museumpark’. In de brief staat letterlijk: ,,Op 15 maart 2007 heeft u in de raadsvergadering een onderzoekscommissie ingesteld. (…) Reacties van uw zijde op tussentijdse berichten in de media werken verstorend op het onderzoek.” Pikant detail: de brief is verstuurd op 2 mei, een dag voor de internationale Dag van de Persvrijheid.

Volgens een woordvoerster van de journalistenvakbond NVJ is het ‘zeer ongebruikelijk’ dat burgemeesters raadsleden per brief verzoeken journalisten het werk te bemoeilijken. ,,Of zo’n brief enig effect zal hebben, is een tweede. De kans bestaat dat raadsleden nu juist naar de pers stappen. Een rare zet dus, die brief.”

Henri Beunders, hoogleraar maatschappij, media en cultuur aan de Erasmus Universiteit, laat zich in gelijke bewoordingen uit. ,,Ach, het is een verzoek dat de raadsleden naast zich neer mogen leggen." Beunders begrijpt de opstelling van de burgemeester. ,,Hij wil een ordelijk debat en geen tussentijdse wanorde via de media." Maar Opstelten had volgens de hoogleraar niet naar pen en briefpapier moeten grijpen, beter was geweest de zaak mondeling met de raadsleden te bespreken. ,,Nu wordt het breed uitgemeten in de kolommen.
Al weken zijn de gemeentelijke woordvoeders uiterst terughoudend met het verstrekken van informatie. Stukken die normaal gesproken openbaar zijn, zijn opeens voorzien van de label vertrouwelijk.
Bron: http://www.pvdarotterdam.nl/nieuwsbericht/3254
Dit artikel is gepubliceerd in de AD/RD van 8 mei 2007

 

Home / Back

 

Home / Back

 


Wat is er te doen in Rotterdam? Wat gebeurd er in Rotterdam. Wat zou er moeten gebeuren in Rotterdam

Internet Advies Buro
in Rotterdam
Productfotografie
uit Rotterdam
Webdesign
uit Rotterdam
FunArt
in Rotterdam